Vi har sendt vores Azure-mand, Jes, til årets Microsoft Ignite i Orlando.
Han har tilmeldt sig et væld af keynotes og workshops, hvor han får en masse spændende viden om hvad Microsoft brygger på. Jes har lavet en lille dagbog, så du kan få et lille indblik i, hvad han har oplevet. Bloggen vil løbende blive opdateret, så du kan følge med i hele hans uge.

Søndag – dagen før dagen

Så er Ignite endelig startet – og sikke en oplevelse. Det har været en lang rejse fra Danmark, over Norge, før vi endelig landede i Florida.

De siger at alting er større i USA; biler, veje, hoteller, ting i supermarkedet og meget andet – og det passer. Det kan man vist også roligt sige om Microsoft Ignite. Microsoft har booket hele Orange County Convention Center, Hyatt Regency Hotel og omkringliggende bygninger til anledningen.

Inden Ignite rigtig startede, var jeg så heldig at have adgang til en Pre-Sunday Workshop. Pre-Sunday Workshops går mere i dybden på emner, som en deltager ønsker mere viden omkring. I mit tilfælde ønskede jeg mere viden omkring “Migrate to Azure now – Move your apps, data and infrastructure to the Cloud”.

Som mange ved, så gemmer Microsoft altid de nyeste ting til Ignite og offentliggør dem der. Derfor var det spændende for mig at deltage i en Pre-Sunday Workshop, selv om jeg har migreret diverse servere, databaser og meget andet til Azure. Microsoft holdt traditionen, og til Pre-Sunday Workshop, offentliggjorde de blandt andet nye værktøjer til migrering og nye udgaver af SQL Databaser i Azure (HyperScale og Managed Instance).

Derudover meldte Microsoft også ud, at Windows Server 2008 (32 & 64 bit), som løber ud af support her i 2019, vil få forlænget supporten med 3 år, hvis de bliver migreret til Microsoft Azure. Det vil for nogen være ligegyldigt, men for Education sektoren som har en del “gammelt” software som ikke kan køre 64-bit, så er det gode nyheder. Det betyder, at de nu kan flytte servere og den software de har nu i skyen, og dermed få mere tid til enten at finde en erstatning til det stykke software de har eller få opgraderet det til en nyere version.

Ud over disse nyheder, så fik vi løbet flere scenarier igennem omkring migrering igennem. Her er et lille preview.

Det giver nogen spændende udfordringer, selv om Microsoft løb ind i nogle øvre grænser omkring migrering i Microsoft Azure, når 210 Techs udførte simultane migreringer i et Microsoft Azure Subscription.

Alt i alt har det været en særdeles vellykket og spændende dag. Og hvis du er nysgerrig på mere, så vil jeg dele flere erfaringer på vores fremtidige Azure seminarer.
Vi afholder et Azure seminar den 9. oktober i Lyngby og 11. oktober i Horsens. Du kan læse mere og tilmelde dig her.

Mandag – let the show begin

Mandag er den dag, hvor Microsoft Ignite rigtigt går i gang. Som nævnt, er alting enormt og det gælder også mængden af mennesker.
Alle bevæger sig enormt målrettet fra session til session med et håbefuldt smil på deres læber. Stemningen er spændt, intellektuel og lidt “nørdet”.

Dagen startede med en keynote tale fra Microsofts CEO, Satya Nadella, som var klædt i en polo, jeans og sneakers. Fine jakkesæt er ikke tilstede, så han ramte målgruppen godt med sin beklædning, hvilket gør at han virker enormt tilstedeværende, selv om jeg kun har fået plads i en af de kæmpe Halls og ikke i Auditoriet. Hvis jeg skulle haft en plads i Auditoriet, skulle jeg være mødt 2-3 timer før tingene startede. Som sagt, så er også mængden af mennesker enorm.

I hans tale snakkede han meget om “Tech Intensity”, og om hvordan teknologien bliver mere og mere dominerende i vores dagligdag. Hele fokusset var på den intelligente sky (Cloud) og den intelligente kant (Edge).

Microsoft offentliggjorde også nyt her. Der blev offentliggjort “Microsoft Sphere”, som er en platform for IOT (Internet of Things) og hvordan alt dette kan i samspil med den intelligente sky, gør både vores arbejdsliv og vores private liv nemmere og mere effektivt. Samtidig offentliggjorde Microsoft, i samarbejde med Adobe og SAP, et “Open Data Initiative”, hvor de lægger vægt på synligheden af hvor data placeres og at ejerskabet af data vil blive hos kunderne og ikke hos Microsoft.

Efter den indledende keynote, blev jeg interviewet af Microsoft, hvor vi snakkede om Machine Learning og AI, før turen gik til næste session, som var en opfølgende keynote omkring Azure fra VP Julia White. Hun offentliggjorde noget nyt, som jeg blev imponeret over; Windows Virtual Desktop. Det er en feature, som er fuldt integreret i Azure, og på sigt kan det måske erstatte de VDI løsninger som allerede bliver benyttet, og udvide Microsoft 365 Intune for Education. Det skal jeg lære mere om på onsdag, så stay tuned.

I løbet af dagen, har jeg også været til Breakaway sessions, hvor vi hører om mere specifikke emner. En af de mere spændende sessions i dag var “How to implement Microsoft Teams in 90 days”. Til denne session mødte jeg Arriva’s CIO fra New Zealand. De har ført det ud i livet og taget Teams i brug på 90 dage. Det synes jeg er imponerende i en så stor organisation. Du kan høre mere om det til vores næste Azure arrangement, som du kan læse mere om her.

Den sidste session fra i dag, som jeg vil fremhæve er “Azure Storage – Azure File Sync”, som er en ny feature der er blevet GA her på Ignite. Featuren gør, at det nu er muligt at synkronisere sin filserver med Azure storage. Det betyder, at der bliver lavet et fælles share, som filserveren og Azure Storage deler. Azure sørger for at hyppigt tilgåede filer ligger OnPremise, mens resten af filerne ligger i Azure Storage. Det er muligt at reducere størrelsen på filserveren og Azure sørger for den hurtige og nemme tilgængelighed. Denne feature giver gode muligheder, hvis en uddannelsesinstitution f.eks. har store film eller OneNotes liggende, og de endnu ikke er placeret i Sharepoint. Hør også mere om dette til vores Azure arrangement.

Jeg har selvfølgelig også været til flere andre sessions, men jeg har fremhævet de mest spændende. Og som jeg tidligere har sagt, så er Ignite kæmpe stort.
Bare det at gå mellem sessions, har givet over 10.000 skridt på mit ur, så min fødder er lidt ømme.

Mere på vej…

Er du nysgerrig på Azure og hvilke fordele det giver din skole?

Så skal du med til vores Azure arrangement “Hør om en skoles rejse til Azure”,
som vi afholder den 9. oktober i Lyngby og 11. oktober i Horsens. Læs mere og tilmeld dig her