Hvordan Erhvervsskolernes IT-Samarbejde fik flyttet

130.837 elever i skyen uden kaos

Hvad bruger Erhvervsskolernes IT-samarbejde UMS til?

 

Erhvervsskolernes IT-Samarbejde ledte efter den bedst mulige integration på markedet. Efter grundig research faldt valget på UMS, som er et effektivt brugerhåndteringssystem, kendt for sine gnidningsfri integrationer. 

Med Office 365 får skolerne velfungerende mail med adgang fra alle mobile plaforme samt masser af kapacitet. ”Det gav god mening at ensrette mail-infrastrukturen i Office 365”, udtaler Sebastian Kim Morsony, der også som følge af udviklingen på undervisningsområdet ønskede at udforske mulighederne for fjernundervisning.

”Da vi sendte vores fem erhvervsskoler i skyen med Office 365 centreredes alt om UMS – uden UMS skulle vi have brugt ADFS, hvilket naturligvis også kunne være en god løsning. inLogic har kontinuerligt tilpasset produktet til vores behov og sammenkørt med Microsofts løbende udvikling. Det betyder, at mange af tingene er kodet under forløbet”. 

Sebastian Kim Morsony, IT-arkitekt og systemkonsulent, Erhvervsskolernes IT-Samarbejde

Gnidningsfri integration

UMS anbefales bredt i uddannelsessektoren for gnidningsfri integration til bl.a. Microsoft Office 365, som hovedparten af danske skoler vælger, når de skal i skyen. 

”Vi er faktisk inLogic’s første kunde, helt tilbage fra den gang, hvor de begyndte at udvikle UMS, der jo i dag er eksploderet på markedet. Så det er lidt sjovt. At vi har været med fra starten betyder også, at vi har været med at præge udviklingen. … Og det skal lige siges: inLogic er altid lydhør, når man har ønsker og input”.

Økonomisk løsning

Når man som Erhvervsskolernes IT-Samarbejde drifter for adskillige skoler, er det essentielt at vælge en løsning, hvor driften er økonomisk forsvarlig, også på sigt. Derfor vægtede Sebastian Kim Morsony uafhængighed og handlefrihed højt, da der skulle vælges integration.

”UMS lader os kunne gøre meget selv, det giver en høj grad af frihed. Med UMS er vi ikke afhængig af et konsulenthus. Især ved opdateringer er uafhængigheden og fleksibiliteten en fordel, også på bundlinjen. Vi sidder i et stort driftscenter og drifter for andre skoler, så vi er interesserede i at kunne løse så meget som muligt på egen hånd”.

Tilgængelig og fleksibel support

Tilgængelig og fleksibel support var også et vigtigt aspekt af beslutningsprocessen. 

”Supporten er eminent! Selv i takt med at flere kunder kommer til, og jeg ikke længere ringer kl. 23.00, så er det jo Jyder, vi har med at gøre… så vi er aldrig et nummer i køen. Det er nogle folk, vi er glade for, og det menneskelige er faktisk endnu en god grund til at hænge ved”.

Tre hurtige fakta om Erhvervsskolernes IT-Samarbejde

Projektet er komplekst og af en vis størrelse, men ifølge Morsony behøver det ikke at give grå hår: ”At flytte 130.837 (50.000 aktive) brugere til Office 365 lyder som et stort projekt, men vi har ikke oplevet kaos. Vi har jo haft inLogic i baghånden, og UMS har givet os de værktøjer vi skulle bruge for at holde processen kontrollabel. UMS gør det nemt. Opgaven er den samme uanset antal brugere. Det tager blot længere tid”.

Sebastian Kim Morsony, IT-arkitekt og Systemkonsulent, Erhvervsskolernes IT-samarbejde

Tre hurtige fakta om UMS og Office 365

Sebastian Kim Morsony
Sebastian Kim MorsonyIT-arkitekt og Systemkonsulent

Vil du i kontakt med Sebastian, kan du sende en mail til skm@esis.dk eller ringe på tlf. nr. 22 14 43 15.