Hvordan Uddannelsessenter Holstebro kan varsle hele skolen,

på en enkel og effektiv måde i krisesituationer

Hvad bruger Uddannelsescenter Holstebro UMS Beredskab til?

 

SMS Beredskab giver skoler mulighed for hurtigt at varsle via SMS ved krisesituationer. Det er et modul som Uddannelsescenter Holstebro kan se en stor fordel i, og IT administrator, Michael Ager Jensen, vil gerne fremhæve hvor meget de værdsætter modulet.

Vi kørte to øvelser, hvor vi fik testet hvordan vores beredskabsværktøjer fungerer, hvis der skulle ske noget og vi fik især testet SMS Beredskab. Vi fik testet hvor godt det virkede, hvor hurtigt det går, hvem man egentlig får alarmeret og at det egentlig var som vi ønskede og håbede – en succes.

Michael Ager Jensen, IT-Administrator, Uddannelsescenter Holstebro

En beredskabsprocedure der virker

I oktober 2016 udkom Undervisningsministeriets udgivelse “Sikkerhed og kriseberedskab – vejledning til skoler og uddannelsesinstitutioner”. I vejledningen anbefales det, at skoler og uddannelsesinstitutioner tager stilling til, hvordan de vil alarmere og forholde sig i en krisesituation.

Uddannelscenter Holstebro var ikke i tvivl om, at de ville alarmere via SMS. For dem var SMS den hurtigste måde at informere alle, da både lærere, elever og gæster har en mobiltelefon.

I samarbejde med inLogic, fik de etableret SMS Beredskab, så det passede til deres behov. De ønskede nemlig en beredskabsprocedure, hvor folk modtog en SMS ved for eksempel en bombetrussel, brand eller, som Michael Ager Jensen sagde, ‘7-9-13 for at det aldrig sker, skoleskyderi’.

Succesfuld test af SMS Beredskab

I juni måned 2017, afholdt Uddannelscenter Holstebro beredskabsøvelser over to dage, hvor de i samarbejde med politifolk, simulerede et skoleskyderi. Politiet koordinerede øvelsen, hvor figuranter blev sminket så de forestillede døde og sårede.

Øvelsen indebar også at der var booket terrorister ind, som blev spillet af militærfolk med bombebælte – alt var med til at gøre hele scenariet så livagtigt som det overhovedet kunne være.

Tre hurtige fakta om Uddannelsescenter Holstebro

”Vi havde udvalgt en gruppe der skulle modtage SMS’en og 20 sekunder efter at den blev afsendt, havde alle modtaget den. Det vi oplevede, var at der faktisk går lang tid fra at de har modtaget SMS’en, til at der står patrulje på stedet, så det er helt sikkert et værktøj der kan være med til – og jeg håber aldrig det skal bruges – at redde liv, hvis det endelig skal være.” 

Michael Ager Jensen, IT administrator, Uddannelsescenter Holstebro

Tre hurtige fakta om SMS Beredskab

Michael Ager Jensen
Michael Ager JensenIT-Administrator, UC Holstebro

Vil du i kontakt med Michael, kan du sende en mail til MAJ@ucholstebro.dk eller ringe på tlf. nr. 99 12 26 82.