Som nævnt på ERFA-mødet i maj og det i november, samt i vores nyhedsbrev, indfører vi et krav om, at skolerne anvender SQL2012 SP2 CU7, da det giver os flere muligheder i forhold til udvikling af nye funktioner. Samtidig indfører vi et minimumskrav om brug af .NET framework 4.6.

Kravet, der er et minimumskrav, indføres pr. 1. februar 2016, hvorefter ældre servere og .NET frameworks altså ikke længere er understøttede. Foretrækker I på din skole at bruge nyere SQL servere og .NET frameworks, end de nævnte, må I meget gerne det.

Hvordan opgraderer vi til SQL2012?

Først og fremmest skal I beslutte, om I selv ønske at stå for opgraderingen til SQL2012 eller om I gerne vil have hjælp til det. Begge de to valgmuligheder er beskrevet nedenfor, så I har noget at vurdere og beslutte ud fra. Har I spørgsmål til de to muligheder, når I har læst beskrivelsen, er I selvfølgelig meget velkomne til at kontakte os.

1: Den billige løsning: I klarer det selv

Kan I selv varetage opgraderingen til SQL2012, er det naturligvis den billigste løsning.

Hvis der er tale om en eksisterende SQL server, der skal opdateres til seneste version, kan I følge Microsofts vejledning. Læs vejledningen “Upgrade to SQL Server 2012” her>>

Ønsker I i stedet at opgradere jeres hardware, samtidig med at I opgraderer serveren, bliver opgaven mere kompleks. Når den nye server er kørt op, så skal man lave en Detach af UMS databasen og en Attach den på den nye SQL. Læs Microsofts vejledning “Database Detach and Attach” her>>

Bemærk: Der skal oprettes en bruger med samme brugernavn og password, som på den man flytter fra.

Herefter er det nødvendigt at redigere i Usermanagement.ini filerne for at UMS kan connecte til databasen. De Usermanagement.ini filer, der skal redigeres i, ligger typisk her:

1) C:\Program Files\UserManagement

2) C:\inetpub\wwwroot\bin

3) Windows folderen på DC’erne

Det er vigtigt at SQLServer og DatabaseName er angivet korrekt i filen.

Bemærk: Domæne controllerne skal genstartes efter at filen er redigeret.

2:  Den nemme løsning: Vi klarer det for jer

Vil I gerne have hjælp til at klare opgraderingen, kan vi klare det for jer. I så fald bliver I faktureret for det antal timer, vi bruger. Prisen pr. time er 1080 kr. * ekskl. moms.

Er der tale om en eksisterende SQL server, der skal opdateres til seneste version, vil opgraderingen ofte tage 2-3 timer. Vil I i stedet benytte lejligheden til at opgradere jeres hardware, vil opgraderingen tage længere tid. Kontakt os for et evt. estimat.

Vigtigt: Book i god tid

Det er vigtigt, at I booker tid hos os i god tid, hvis I gerne vil have hjælp til at klare opgraderingen. Hvis opgraderingerne planlægges i god tid, har vi nemlig mulighed for at hjælpe alle, der har brug for hjælp, og vi undgår flaskehalse i forhold til vores support.

Kontakt os vores support på support@inlogic.dk eller telefonnr. 42408815, hvis din skole vil have hjælp til at opgradere til SQL2012 SP2 CU7 og .NET framework 4.6.

*Vi tager forbehold for fejl samt prisændringer.